Ski-centar Žari

Ponosno predstavljamo Ski-centar “Žari”. Udaljen svega 6 km od centra Sjenice, predstavlja idealno mesto za rekreaciju na snegu. Na svega par minuta od grada doživećete eksploziju uzbuđenja i zadovoljstva ambijenta koje pruža ovaj ski centar.

Ski centar Žari

Jedan deo ski-centra “Žari” predstavlja staza za nordijske discipline u ukupnoj dužini od 5,5 km staza i kompletno opremljeno strelište za Biatlon. Ovo je jedina takva staza u regionu i nosi titulu Nacionalnog biatlon centra “Žari” i na njemu se održavaju najznačajnija nacionalna i regionalna takmičenja. 2,5 km staze je pokriveno asfaltnom podlogom, pa se sezona nordijskog trčanja nikada ne zaustavlja. Rol-ban i strelište su idealno mesto za profesionalce na skijama i na svim takmičenjima ponosno nose boje Sjenice.

Posebna atrakcija jeste potpuno nova staza za alpsko skijanje, na obronicima planine Koritnik. Staza predstavlja drugi deo Ski centra “Žari” i omiljeno je mesto za rekreativce. Staza ukupne dužine 850 m je opremljena žičarom i obezbeljuje komforno skijanje uz neponovljiv pogled na sjeničko polje i planine Pešteri. Staza je otvorena svakog dana u periodu od 09 do 16:30 u toku zimske sezone koja u sjeničkom kraju traje duže.

Za sve posetioce našeg objekta za vreme trajanja skijaške sezone postoji mogućnost organizovanja odlaska Ski-centra Žari.

Izvor: Turistička organizacija Sjenica

Vanilla